Spameri iz Srbije

Pregled primera nemoralnog i nezakonitog oglašavanja u Srbiji

O projektu

Kao i svugde u svetu, tako i u Srbiji razni „marketing menadžeri“ koriste sve moguće načine da promovišu proizvode i usluge, svoje ili svojih klijenata. Neretko to rade kršeći i zakon, nekada iz neznanja a nekada namerno i beskrupulozno.

Projekat „Spameri Srbije“ ima za cilj da javnosti pokaže ko se u Srbiji bavi nemoralnim i nezakonitim načinima promocije. Iako je prvenstveni medij koji pratimo Internet, i to najpre imejl, objavićemo podatke i o zapaženim spamerima koji koriste sve druge medije.

Reklamiranje je postalo prava pošast. Oglašavači se takmiče kako da privuku vašu pažnju i u tome su prestali da imaju meru. Skretanje pažnje je postalo najvažnije, tako da se više ne preza ni od čega, a samo reklamiranje često poprima oblike uznemiravanja i maltretiranja.

Sigurno ste ne jednom dobili imejl poruku sa reklamom, koja vam je zasmetala. Sigurno ste i preko MSN, skajpa, fejsbuka, ili nekog drugog servisa dobijali neželjene reklame. Sigurno ste u svom poštanskom sandučetu zaticali reklamne materijale koje ste odmah bacili u đubre. Sigurno su vas zvali i telefonom da vam nude nekakve usluge i specijalne popuste.

Ako jeste, a sigurni smo da jeste, pridružite nam se u razotkrivanju firmi, ali i pojedinaca koji se bave ovim prljavim načinom marketinga. Registrujte se ovde i objavite slučajeve spama koje ste sami iskusili.

Be Sociable, Share!