Spameri iz Srbije

Pregled primera nemoralnog i nezakonitog oglašavanja u Srbiji

Humanitarni spamer: humanitarni.org/osmehzasve.com

Posted on | mart 29, 2010 | No Comments

U poslednje vreme, preko Interneta se vodi prilično agresivna kampanja humanitarne akcije Osmeh za sve organizacije Humanitarni medicinski kutak (humanitarni.org).

Nažalost, ova organizacije je pribegla i spamovanju kao način promocije. Mene su spamovali u tri navrata. Već nakon prvog spama sam reagovao člankom na svom blogu, ali iako su na taj način upozoreni oni su me spamovali još dva puta. Nakon toga je usledio novi članak o organizaciji humanitarni.org, ali i malo opsežnije istraživanje. Pokazalo se da iza ove organizacije stoji Dušan Ostojić koji je od ranije već poznat kao spamer i pirat.

U diskusiji koja se začela kroz komentare na članak, Dr. Dušan Ostojić, predstavivši se kao predsednik upravnog odbora organizacije pokušao da iskoristi blog za dalju promociju svoje organizacije, ali je usput otkrio da su oni u stvari platili jednu domaću marketinšku agenciju koja ih je reklamirala koristeći spam.

Vise detalja o celom slučaju možete videti na mom blogu: http://pedja.supurovic.net/humanitar…u-novom-pohodu

Interesuje me da li je još neko dobijao spam od ovog spamera ili ove organizacije u poslednje vreme i da li neko ima više podataka o nezakonitim postupima Dušana Ostojića?

Be Sociable, Share!

Comments

Leave a Reply