Spameri iz Srbije

Pregled primera nemoralnog i nezakonitog oglašavanja u Srbiji

FAQ

Odličan je sajt. I mene spamuju, kako mogu da ovde objavim spam koji dobijam?

Samo treba da se registrujete. Pre toga, pročitajte pravila, jer očekujemo da ih se strogo držite.

Ne narušavate li nečiju privatnost objavljivanjem ovih poruka?

Naravno da ne. Privatne podatke žrtvi ne objavljujemo. Podatke spamera ostavljamo onakve kakve su ih oni dali. Oni su ih slanjem spama već objavili, te su to postali javno dostupni podaci. Uz to, trudimo se da se iskopamo i druge javno dostupne podatke o spamerima tako da i njih objavljujemo na ovom mestu.

Ipak, privatne podatke o spamerima ne objavljujemo.

Objavili ste ovde da sam spamer. Tužiću vas!

Tužite nas za svaku neistinu koju smo objavili. Međutim, budite uvereni da vrlo dobro vodimo računa da objavljujemo samo istinite podatke: one koje sta nam poslali kao spam i druge javno dopstupne podatke o vama. Ništa nismo izmislili.

Umesto da trošite energiju na tužbe koje ćemo mi ionako vrlo lako da oborimo, usmerite se na promenu vašeg ponašanja, to jest – prestanite da spamujete.

Ako je vaša firma okarakterisana kao spamer onda promenite poslovnu politiku firme tako da se ne koristite nezakonitim radnjama (a spam je nezakonita radnja po našem zakonu).

Neretko, zaposleni primenjuju spam u ime firme a bez znanja odgovornih lica u firmi. Podučite svoje zaposlene šta je spam i kako ne smeju da se ponašaju kada predstavljaju firmu.

Sve to vam je mnogo jeftinije i korisnije rešenje nego da se bavite tužbama. Mi vam ionako ništa nismo skrivili, mi smo žrtve spama koji je počinjen u vaše ime.

Zakon nas štiti, samo se još uvek nismo potražili zaštitu zakona. Ako baš želite pred sud, znajte da ćete pred sudom vi biti kršilac zakona.

Objavili ste ovde spam koji smo poslali. Ne želimo da uznemiravamo onoga ko smatra da ga spamujemo. Možete li da nam kažete imejl adresu primaoca kako bismo je sklonili sa naše liste slanja?

Odlično, napravili ste prvi korak – priznali ste grešku. To je sjajna vest. Imate našu punu podršku da istrajete u tome.

Mi vam, ipak, ne možemo otkrivati privatne podatke žrtvi spama, ali to ne znači da ne možete da izbegnete da ih dalje uznemiravate.

Dovoljno je da pregledate svoju listu slanja i da sa nje uklonite sve imejl adrese za koje nemate izričitu dozvolu da šaljete oglase. I inače to morate da učinite jer je po našem zakonu rigorozno kažnjivo slati oglase nekome od koga nemate prethodnu i izričitu dozvolu.

Naš cilj nije da zaštitimo žrtve spama zakoje znamo, nego da spamere odučimo od spamovanja, a to znači da od vas očekujemo da prestanete da šaljete spam, ne samo onome ko se oglasio kao vaša žrtva, nego da prestanete da šaljete spam svima.

Želim da vas podržim. Kako?

Dovoljno je da pronosite glas o postojanju ovog sajta tako da što više ljudi bude upoznato sa aktuelnim srpskim spamerima. Upućujte svoje prijatelje o tome šta je spam, kako da izbegavaju da ga čine i kako da se od njega zaštite.

Koristite sve moguće načine za to, samo neka bude legalno – nemojte da spamujete.

Be Sociable, Share!